Головна Новини Новини компаній Шепетівський цукровий комбінат впровадить інноваційні технології визначення якості коренеплодів

Шепетівський цукровий комбінат впровадить інноваційні технології визначення якості коренеплодів

Наступний сезон Шепетівський цукровий комбінат зустріне не лише з європейським способом транспортування буряків – сухою подачею, а й з інноваційними технологіями для визначення якості коренеплодів, адже на підприємстві планують збудувати надсучасну автоматизовану сировинну лабораторію, у якій лаборантом буде не людина, а робот. Тож шепетівські цукровики визначатимуть якість “солодких” коренів за допомогою першої на теренах держави роботизованої сировинної лабораторії, повідомляє A’SPIK GROUP у Facebook.

У групі компаній A’SPIK GROUP зазначають, що такий крок є вимогою часу, оскільки продуктивність робота дозволить запровадити всебічний контроль за якістю давальницької сировини, від якої залежить робота підприємства.

“На старому обладнанні ми могли робити лише 40 проб на добу, завдяки ж автоматизації продуктивність зросте у понад 10 разів, адже робот відбирає 20-30 проб за годину. Нові технології дозволять нам скласти розширену хімічну карту коренеплодів. Це надасть можливість, до прикладу, точно визначити вміст ГМО у цукрових буряках, здійснювати оперативніший та якісніший контроль за станом сировини і посівів на полях”, – розповідає головний інженер Шепетівського цукрового комбінату Роман Ковальчук.

Перегляди: 1