Головна Новини Новини компаній Цього року A’spik Group поповниться третім молочним господарством

Цього року A’spik Group поповниться третім молочним господарством

У селі Іршики (Старокостянтинівський район Хмельницької області) А’spik group відкриє новий комплекс – ТОВ “Агро Еко Мілк”, розрахований на 600 голів. Водночас планується підвищити ефективність наявних молочних підприємств групи, які у 2019 році принесли 15,3 тис. тонн молока. Такий результат забезпечили дві ферми: ТОВ “СГП ім. Воловікова (Рівненська область) та СФГ “Кузьминці” (Хмельницька область). Середній надій на першому підприємстві торік склав 35 тонн на добу, а на другому – 7 тонн на добу. Дійне поголів’я у господарствах налічує відповідно 1600 і 270 корів.

Сьогодні 80% молока, виробленого на фермах корпорації, – екстраґатунку, по 10% припадає на вищий і перший ґатунки, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Як зазначив перший заступник генерального директора A’spik Group Віталій Смілянець, всі ферми корпорації обладнані сучасними автоматизованими молокопроводами, які забезпечують високу продуктивність роботи, однак постійно триває робота над впровадженням нових шляхів збільшення ефективності.

“Так, у найближчій перспективі плануємо довести середній надій у СГП ім. Воловікова до 40 тонн на день, – наголосив Віталій Смілянець. – Ба більше, новий комплекс у селі Іршики відповідатиме найсучаснішим європейським стандартам у галузі”.

Перегляди: 4