Головна Новини Новини компаній Власне комбікормове виробництво: необхідність чи примха?

Власне комбікормове виробництво: необхідність чи примха?

Розвиток галузі тваринництва, збільшення виробництва продукції, підвищення її якості та ефективності залежить від кормової бази, науково обґрунтованої системи годівлі тварин. Багато господарств відчуває потребу у якісному кормі для своїх тварин та птиці, тому перебуває у постійному пошуку або надійних постачальників кормів, або ж, якщо для того є передумови, наважується почати виробляти власні корми. Практичний досвід таких господарств – це, напевно, найцінніша порада для тих, хто ще на етапі пошуку та прийняття рішень.

Вигівська Юлія, ТОВ “Агрокомплекс Біоленд”:
По нашим підрахункам комбікорм власного виробництва вигідніший, ніж покупний. Вполовину точно! До того ж маємо свою сировину, в якості якої впевнені на 100%, а при купівлі завжди є ризики. Зараз ми позбавлені необхідності пошуку кормів – не стоїмо у черзі за партією зернових, незалежні від впливу погоду, коли, наприклад, через ожеледицю затримується доставка сировини. Тож ми ні від кого не залежимо і можемо бути упевнені, що тварини не залишаться голодними.

Водночас, за допомогою сучасного обладнання можемо змінювати склад корму ледь не щодня. Це дозволяє покращувати раціони різних технологічно-вікових груп свиней відповідно до зміни виробничих показників тварин”.

Анатолій Пащенко, ПСП “Україна”:Комбікормовий завод – це, в першу чергу, надійність в роботі, це чіткість дозування, відсутність люд­ського фактору, тому що все облад­нання компанії Buschhoff, всі агрегати управляються комп’ютером. Коли ти сам виготовляєш комбікорм, то ти впевнений в якості, бо знаєш всі свої інгредієнти. Також плюсом є свіжий комбікорм кожного дня“.

Пилипів Микола Іванович, ПАП “Аркадія”:Звісно в першу чергу потрібно оцінити всі свої можливості. Поставити задачі, які треба виконати. І не боятися нового. Зараз світ стає настільки технологічним в усіх сферах, що цим не можна не користуватись. Це дійсно полегшує певні процеси і приносить користь. Ми задоволені, у нас все вийшло, дякуємо компанії Buschhoff“.

Агродовідка: Компанія “Сій Добро” працює з 2010 року та займається постачанням європейського обладнання для виготовлення комбікорму і тваринницьких комплексів. Компанія надає послуги монтажу, пусконалагоджувальних робіт, сервісного обслуговування обладнання, що постачається.

Перегляди: 1