Головна Новини Новини компаній Миколаївський “Аскет Шиппінг” з початку сезону перевалив на експорт 250 тис. тонн...

Миколаївський “Аскет Шиппінг” з початку сезону перевалив на експорт 250 тис. тонн зерна

Миколаївська філія “Аскет Шиппінг” з початку маркетингового сезону 2020/21 обробила 250 тис. тонн зернових вантажів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію компанії у Facebook.

Зокрема, за серпень вантажообіг компанії в Миколаєві склав 136 тис. тонн пшениці.

“У серпні ми відвантажували великі теплоходи, найбільшим з них був Mercurius призначенням на Іспанію, завантажили партію 33 тис. тонн зерна. Якщо говорити про співвідношення надходження вантажів залізничним транспортом та автомобілями, то в липні ми прийняли близько 30 тис. тонн вантажів вагонами, 100 тис. тонн – з автомобілів. У серпні співвідношення змінилося: взяли 60 тис. тонн пшениці вагонами, 50 тис. тонн – автотранспортом. Уже з вересня розширюємо номенклатуру вантажів: почали накопичувати на складі сою”, – розповів директор Миколаївської філії “Аскет Шиппінг” Кирило Паливода.

Він зазначив, що динаміка експортних відправок зернових в липні-серпні відрізняється від аналогічного періоду попереднього сезону.

“Нестабільність цін внесла корективи. Якщо в серпні минулого року клієнти вели активні продажі і були рекордні обсяги відправок з Миколаєва, то зараз з огляду на кон’юнктуру ринку і меншого за обсягами врожаю пшениці інтенсивність експортних відправок з регіону нижче, ніж на початку минулого сезону. Будемо сподіватися , що ця тенденція зміниться”, – прокоментував Кирило Паливода.

Перегляди: 0