Головна Новини Ринок України “Епіцентр Агро” націлений розвивати переробку кукурудзи

“Епіцентр Агро” націлений розвивати переробку кукурудзи

Група компаній “Епіцентр К”, до складу якої входить агропромисловий підрозділ “Епіцентр-Агро”, націлена розвивати переробку вирощуваних сільгоспкультур і на сьогодні вже рухається у цьому напрямку.

Про це розповів генеральний директор “Епіцентр К” Петро Михайлишин, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

“Хочемо виготовляти корми з кукурудзи. Білок, протеїн, який використовуються в різних галузях, у тому числі, йде на корми. Такі речі, які виробництво біоетанолу з кукурудзи, зараз непопулярні у світі. Обвал нафти показав, що ці заводи нерентабельні. За такої дешевизни виробляти біоетанол на експорт зовсім не вигідно. А ось на продукти споживання, для відгодівлі, і харчові продукти є попит”, – зазначив Михайлишин.

Водночас співвласник “Епікентр К” Олександр Герега наголосив, що кукурудза – це одна з культур в Україні, яку найменше переробляють. При цьому кліматичні умови дають змогу вітчизняним аграріям все більше переходити на її виробництво.

“Десь за півроку, а може і швидше, будемо розуміти куди рухатись, з чого починати. Потім буде будівництво відповідного заводу, що не є складним процесом. Нам потрібно побудувати стосунки з кінцевими споживачами. Водночас, треба мати гарантії, що партнер буде довгостроковим, що це та інвестиція, яка окупиться. Важливо також диверсифікувати постачання: нам потрібні декілька ринків збуту за кордоном, щоби мати гарантії на випадок, якщо на ньому відбудуться зміни”, – повідомив Герега.

У структурі доходів “Епіцентр К” агронапрямок наразі складає близько 15%. Компанія має 14 елеваторів. Цього сезону планує зібрати понад 1 млн. тонн зернових і отримати від їх експорту $150 млн.

Перегляди: 0