Головна Новини Ринок України “Кернел” планує збільшити експорт зерна і переробку соняшника

“Кернел” планує збільшити експорт зерна і переробку соняшника

“Кернел”, одна з найбільших українських аграрних груп, має намір в сезоні 2020/21 наростити експорт зернових на 20,3% – до 9,5 млн. тонн і переробку соняшника на 1,7%, до 3,5 млн. тонн.

Про це йдеться в річному звіті холдингової компанії групи Kernel Holding SA (Люксембург), повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

“Очікується, що урожай соняшнику в 2021 фінансовому році знизиться на 14% – до 14,2 млн. тонн, а урожай зерна, ймовірно, скоротиться на 8% – до 67 млн. тонн для трьох основних культур: кукурудзи, пшениці і ячменю. Це означає, що конкуренція за сировину буде посилюватися, хоча тенденція до зростання світових цін на сировинні товари буде частково компенсувати знижувальний тиск на рентабельність всіх наших сегментів в новому сезоні”, – цитується в звіті голова ради директорів “Кернел” Андрій Веревський .

При цьому “Кернел” планує переробити 3,5 млн. тонн насіння соняшнику і поставити на експорт 9,5 млн. тонн зерна.

“Серед сприятливих факторів варто зазначити цінове середовище. Ціни на соняшникову олію набагато вище, ніж минулого року, що позитивно позначиться на маржі переробки. Ціни на зерно також відносно непогані, що знижує тиск на врожайність сільськогосподарських культур”, – зазначив Веревський.

Перегляди: 0