Головна Новини Новини компаній “Епіцентр Агро” планує збільшити потужності зберігання 2-2,2 млн. тонн

“Епіцентр Агро” планує збільшити потужності зберігання 2-2,2 млн. тонн

Агрохолдинг “Епіцентр Агро” продовжує реалізацію масштабного виробничого проєкту з розбудови власного елеваторного господарства. У наступному маркетинговому році компанія планує збільшити потужності з одночасного зберігання зерна до 2-2,2 млн. тонн.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію прес-служби компанії.

“Попереду будівництво нових елеваторів у регіонах, де агрохолдинг займається обробітком с/г земель – Полонному й Антонінах на Хмельниччині і кількох елеваторів на Вінниччині”, – розповів власник агрохолдингу “Епіцентр Агро” Олександр Герега.

Протягом останніх двох років – 2018-2020 – елеваторні потужності компанії збільшилися вп’ятеро.

“Зараз “Епіцентр Агро” має потужності зі зберігання зерна в межах 1,5 млн. тонн. Проте це – не межа. Ми починаємо проєктні роботи та будівництво на 5 елеваторних об’єктах агрохолдингу. І якщо наступного сезону не станеться якихось істотних катаклізмів, плануємо розбудувати наше елеваторне господарство з доробки, зберігання й транспортування зерна ще на 700 тис. тонн”, – сказав Олександр Герега.

Він зазначив, що в Україні не вистачає сучасних елеваторних комплексів. Але саме якісна доробка та зберігання зерна є першим кроком до розвитку подальшої переробки сировини. Маючі достатні можливості зі зберігання різних сільгоспкультур, можна розпочинати широкомасштабну роботу із залучення інвестора в український АПК – у напрямок розвитку переробки рослинницької продукції.

Перегляди: 1