Головна Новини Новини компаній “Кусто Агро” переходить на технологію no-till

“Кусто Агро” переходить на технологію no-till

В “Кусто Агро” цього року посіяли озиму пшеницю за технологією no-till, а наступного планують сіяти ярі культури за цим же принципом.

Про це розповів генеральний директор “Кусто Агро” Алішер Тяжин, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroTimes.

Технологічну карту на наступний рік ми змінювали 15 разів, що зрештою привело до ухвалення правильного рішення щодо культури, яку будемо сіяти”, – зауважив Алішер Тяжин.

На його думку, важливим аспектом функціонування агробізнесу наразі є його цифровізація. Так, “Кусто Агро” працює, як і більшість прогресивних агрокомпаній, із базовим набором інструментів – використовує систему Cropio, щоб чітко розуміти, що відбувається на кожній ділянці поля, як розвиваються культури тощо, стежить за індексом вегетації, рівнем опадів, проводить технологічні операції і скаутинг, який дозволяє швидше отримувати інформацію про те, що відбувається з розвитком рослин, і вчасно реагувати на проблеми.

“З точним землеробством потрібно поводитися дуже обережно, оскільки інтерпретація даних часто буває не зовсім об’єктивною. Ми робимо картографування врожайності, де також виникають похибки: відхилення врожайності до 10-15%. Дуже важливо мати правильну аналітику, добре її оцифровувати і перевіряти”, – зазначив Алішер Тяжин.

За його словами, в агробізнесі важливо відчувати сам бізнес, заглиблюватись у деталі, оскільки фармінг має багато зовнішніх і внутрішніх чинників. Потрібно сісти, затвердити план і йти за ним.

Перегляди: 0