Головна Новини Новини компаній “Агротрейд” створить п’ять центрів випробування агротехнологій

“Агротрейд” створить п’ять центрів випробування агротехнологій

Група компаній “Агротрейд” запланувала оновлення в агропромисловому напрямку. На кластерах в Харківській, Сумській, Чернігівській областях з’являться п’ять центрів випробування технологій. Там досліджуватимуться ключові для холдингу культури: пшениця, кукурудза, ріпак і соняшник та їхня реакція на той чи інший вид захисту або добрив, густоту посіву тощо, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення на сторінці групи у Facebook.

“Кожен регіон має свою специфіку, тому фахівці компанії вирішили розмістити випробувальні центри в різних районах. “Так ми зможемо дослідити максимальну кількість культур. Адже, наприклад, у Коломаку ми ніколи не будемо сіяти кукурудзу, тож і досліджувати її в цьому регіоні немає сенсу”, – пояснив директор агропромислового департаменту Олександр Овсяник.

Зазначається, що озима група на території випробувальних центрів вже закладена, наступної весни агрономи почнуть застосовувати для неї системи захисту та добрива. А створення дослідних ділянок з кукурудзою і соняшником в Бахмацькому та Путивльському районах відбуватиметься навесні. У середньому на території одного центру проводитимуться близько 30-40 дослідів.

Перегляди: 0