Головна Новини Наші новини Парламент зареєстрував законопроєкт про ринок землі до другого читання

Парламент зареєстрував законопроєкт про ринок землі до другого читання

Законопроєкт про ринок землі готовий до другого читання. Висновок комітету з усіма правками зареєстрований на сайті ВР.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з документом, право купувати іноземцям надається тільки після референдуму, право купувати землю мають українські громадяни та юридичні особи засновані (виключно) громадянами України. Обмеження в одні руки – 10 тис га.

“Як рахується обмеження – наприклад, людина має 25% в компанії. Ця компанія є власником 8 тис га. Тоді, рахується, що людина вибрала 1/4 від 8 тис = 2 тис га. І ще може докупити 8 тис га. Немає обмежень на пов`язані особи”, – зазначив міністр.

Він додав, що банки можуть ставати власниками землі. Але тільки через стягнення застави через невиплату кредиту. Обмеження в 10 тис га на банки не розповсюджується. Банки мають продати землю отриману як заставу протягом 2 років. Всі банки мають право кредитувати землю, незалежно від форми власності. Тобто, банки з іноземним капіталом можуть кредитувати землю, отримувати землю у заставу, але мають продати її. Якщо банки не продають землю протягом двох років, земля конфіскується на опальній основі. Держава виставляє землю на продаж, забирає витрати, і решту повертає банку.

Перегляди: 1