Головна Новини Наші новини Зернові сівалки Väderstad Rapid із одночасним унесенням добрив додають продуктивності із системою...

Зернові сівалки Väderstad Rapid із одночасним унесенням добрив додають продуктивності із системою SeedEye

Зернові сівалки Rapid A 600-800C, що добре зарекомендували себе на українському ринку завдяки своїй надзвичайній потужності, тепер стають ще продуктивніші.

Протягом 2020 року сівалка Rapid Сombi (з одночасним висівом добрив) може оснащуватися унікальною системою контролю висіву SeedEye, яка може працювати у трьох режимах: контролювати норми висіву за вагою насіння (кг/га), рахувати кількість висівного матеріалу й висівати встановлену кількість насіння у штуках на метр квадратний або лише реагувати на забивання.

Унікальна система оснащена спеціальними датчиками, що розміщені в насіннєпроводах. Висівний матеріал під час руху насіннєпроводом проходить через шість оптичних датчиків, які обладнані сенсорами (інфрачервоним світлом). Насіння, що рухається крізь промінь світла, перериває його, а датчики, у свою чергу, фіксують такі перерви у світловому потоці. Загальна кількість пропусків променя реєструється та обчислюється, що дає змогу з високою точністю підрахувати кількість насіння, що висівається. Такий сенсор вимірює кількість насіння ріпаку з точністю до 99%. Точність підрахунку насіння пшениці чи інших зернових становить 98-99%и за швидкісної можливості підрахунку – близько 250 зернин за одну секунду. У разі засмічування чи запилення система автоматично підсилює сигнал сенсорів.

Оператор сівалки встановлює норму висіву насіння шляхом уведення в програму на планшеті iPad відповідного значення кількості насіння на один квадратний метр. Після цього йому вже не потрібно, як раніше, виходити з кабіни трактора та перевіряти кількість висіяного зерна в землю. Радар, установлений на сівалці і під’єднаний до електронних засобів E-Control, вимірює швидкість сівалки та аналізує фактичний висів заданої норми насіння, точна кількість якого забезпечується за допомогою сенсорів SeedEye. Ця система пов’язана з приводом висівної котушки, вона постійно коригує кількість насіння для забезпечення чіткості та стабільності висіву.

У разі потреби оператор може змінити норму висіву насіння на квадратний метр, увівши для цього нові значення, які відображаються на планшеті iPad із градацією, наприклад, 10%. Сівалка відразу переналаштовується на висів із заданою кількістю насіння на квадратний метр (незалежно від швидкості руху трактора) та відображає фактичне значення на дисплеї. Система однаково добре працює з монітором або без монітора ISOBUS.

“Технології, які допомагають розширити доступ до інформаційних ресурсів, є ключем до точного землеробства. Доступ до точних даних висіву дає аграрію змогу приймати оптимальні рішення з управління сільськогосподарським підприємством для підвищення ефективності та досягнення максимальних результатів у рослинництві”, – каже Маттіас Ховнерт, старший віце-президент із продажу та маркетингу компанії Väderstad.

Також протягом 2020 року для сівалок Spirit R 300S, Spirit 600-900S і Spirit 600-900C буде доступна система контролю висіву SeedEye, що дасть змогу відкрити нові можливості точного висіву насіння та добрив.

Перегляди: 0