Головна Новини Наші новини Одна справа – сівба за високої швидкості, але сівба з неймовірною точністю...

Одна справа – сівба за високої швидкості, але сівба з неймовірною точністю за високої швидкості – зовсім інша справа. Виконуйте якісний висів за високої швидкості із сівалками Vaderstad Tempo L 8, 12, 18!

У сучасних кліматичних умовах можливість висіву за високої швидкості стала виробничою необхідністю для аграріїв. Виходячи з цих потреб, багато виробників агротехніки сьогодні пропонують широкий вибір машин для швидкого висіву. Проте важливо, щоб обрана сівалка була здатна за високої швидкості роботи виконувати якісний висів. Адже в результаті неякісного та нерівномірного висіву залишаються пропуски або, навпаки, двійники. Пропуски можуть виникати через вплив зовнішніх чинників і спричинюють недобір урожаю, а причиною наявності двійників завжди є неякісна робота сівалки. Висів насінин-двійників у подальшому провокує конкуренцію рослин, які ростуть надто близько одна до одної, за сонячне світло і поживні речовини. Наслідком такої конкуренції є нерівномірне дозрівання й зменшення врожайності культури.

Швидкість сівби піднімається на якісно новий рівень за збереження відмінної якості висіву із сівалкою Vaderstad Tempo, що максимально забезпечує однакові умови для всіх рослин. Сівалки Теmpo здатні висівати за робочої швидкості до 15 км/год завдяки унікальному висівному пристрою Gilstring Seed Meter, що забезпечує відмінну точність та якість сівби. Секрет полягає в тому, що Tempo повністю контролює переміщення насінини на її шляху від висівного пристрою до посівного ложа. За такої технології жодні вібрації техніки чи схили не впливають на точність висіву насіння.

Нові моделі Tempo L є поєднанням високошвидкісної точної сівби з високою продуктивністю висіву насіння та добрив. Новий бункер для добрив місткістю 3 000 л оснащений такою самою системою дозування Fenix III, як і бункер об’ємом 5 000 л. Система дозування Fenix III забезпечує висів до 350 кг добрив на гектар за робочої швидкості сівби 15 км/год. Нові Tempo L 8, 12, 18 потребують меншої кількості оливи від гідронасоса трактора. Так, звичайна модель Tempo L з одночасним унесенням добрив потребує подавання 200л/хв, а нова Tempo L – 170 л/хв, що робить їх економічно вигіднішими.

Легка зміна кількості висівних секцій із 12 на 8 або з 18 на 12 робить сівалку більш універсальною для аграріїв та дає можливість висівати великий спектр сільськогосподарських культур. На 8-рядній сівалці з шириною рами 6 м міжряддя може бути встановлене в діапазоні 700/750/762/800 мм. А на 12-рядній та 18-рядній доступна можливість установлення вужчого міжряддя: 450/457/500 мм та 508 мм.

В Україні цього року проходило передсерійне випробування нової моделі сівалки точного висіву Tempo L 18 Midi з міжряддям 45 см на висіві цукрових буряків і сої та кукурудзи з міжряддям 70 см.

Сівалка відпрацювала на досить високому рівні. Так, наприклад, під час сівби цукрових буряків із нормою 140 тис. шт./га якість висіву була на рівні 96% (приблизно 2% пропусків і 2% двійників). Фактичний середній інтервал між насінням становив 16,19 см, середньоквадратичне відхилення інтервалів – 2,3 см, або 14,19%. Середня глибина висіву становила 4,29 см і була досить стабільна, оскільки середньоквадратичне відхилення було ± 0,25 см, або 5,95%. Відхилення заданої норми від фактичної – на рівні 2%. І все це було реалізовано за середньої швидкості висіву цукрових буряків 12,5 км/год. Цей результат додатково підтверджує високу технологічність і якість висіву будь-яких культур сівалкою точного висіву Tempo.

Перегляди: 0