Головна Новини Наші новини Основа високої врожайності озимих зернових культур

Основа високої врожайності озимих зернових культур

Захист озимих зернових культур від комплексу хвороб і шкідників – питання надзвичайно актуальне напередодні осінньої посівної. Тим паче, що інтенсифікація вирощування зернових і недотримання сівозміни, що сьогодні досить часто зустрічається в сільському господарстві, із року в рік негативно впливають на фітосанітарний стан. Тому першим кроком до високого рівня врожайності цих культур експерти компанії “UKRAVIT” вважають ефективний і надійний захист насіння та молодих рослин на початкових етапах їх росту та розвитку.

Озимим зерновим культурам на початкових етапах росту та розвитку загрожує надзвичайно велика кількість грибкових хвороб і ґрунтових та ранньопіслясходових шкідників, і їх шкодочинність щодо молодих рослин у цей період досить висока, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії “UKRAVIT” Олександр Мигловець. – Тому щоб створити посівам оптимальне середовище, UKRAVIT” у цьому сезоні вивів на ринок інноваційний інсекто-фунгіцидний протруйник зі стимулюючим ефектом Паскаль (флудиоксоніл, 50 г/л + тебуконазол, 30 г/л + азоксистробін, 20 г/л + тіаметоксам, 250 г/л). Він високоефективно контролює широкий спектр збудників насіннєвої, ґрунтової та аерогенної інфекції і ґрунтових та ранньопіслясходових шкідників і за рахунок комбінації діючих речовин із різних хімічних класів забезпечує тривалий період захисної дії”.

Завдяки оптимально підібраному складу Паскаль здатен контролювати найширший спектр хвороб та шкідників, які можуть загрожувати посівам, у різних ґрунтово -кліматичних зонах України, забезпечує тривалий період захисної дії і при цьому – не має ризику прояву резистентності у шкідливих організмів. Флудиоксоніл, що входить до його складу, – діюча речовина контактної дії, що локально проникає в тканини насіння, повільно переміщується сходами, призводить до порушення функціонування клітинних мембран грибів і зупиняє ріст міцелію. Тебуконазол володіє системною дією та забезпечує захисні, лікувальні та викорінюючі функції: він спричиняє блокування біосинтезу ергостеролу, що призупиняє поділ клітин збудника, внаслідок чого він гине. Азоксистробін – це системна, трансламінарна та захисна діюча речовина із додатковою лікувальною та викорінюючою дією; це- інгібітор клітинного дихання, який блокує утворення спор і ріст міцелію. А тіаметоксам блокує нікотинові рецептори в постсинаптичній мембрані синапсу, в результаті чого порушується рухома активність шкідника, що не дозволяє йому продовжувати процес живлення.

Паскаль є рішенням № 1 для захисту озимих зернових колосових культур від сажки (види), кореневих та прикореневих гнилей, септоріозу та борошнистої роси на початкових етапах росту, хлібної жужелиці, дротяників, злакових мух, хлібних блішок, попелиць, цикадок. Крім того, завдяки азоксистробіну він сприяє потужному росту та розвитку кореневої системи та її маси, збільшенню товщини колеоптиля, підвищенню здатності поглинання вологи та елементів живлення із ґрунту , покращенню інтенсивності фотосинтезу, а за рахунок тіаметоксаму – забезпечує антистресовий ефект. Тож завдяки його застосуванню ви створите своїм посівам оптимальні умови для росту та розвитку на початкових етапах вегетації.

Перегляди: 1