Головна Новини Ринок України За місяць Україна експортувала яблука відразу в п’ять країн Близького Сходу

За місяць Україна експортувала яблука відразу в п’ять країн Близького Сходу

Україна вперше експортувала товарні партії десертного яблука відразу в п’ять різних країн Близького Сходу за один місяць за підсумками вересня 2018 року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, хоча загальний обсяг експорту яблук з України в цьому напрямку був порівняно невеликим – всього 111 тонн яблука, однак це позитивний сигнал, який свідчить про те, що українські виробники активно шукають нові ринки збуту для яблука.

Так, українські яблука в вересні імпортували компанії з Об’єднаних Арабських Еміратів, Кувейту, Катару, Єгипту та Іраку. Найвищу ціну за українське яблуко платили Імпортери з Катару – близько $1 за кг, однак ця ціна включала також доставку і упаковку яблука. Ненабагато менше платили покупці українського яблука з ОАЕ. Найдешевшим було яблуко, яке відправляли в Ірак.

Як і раніше основним покупцем українського яблука залишалися країни ЄС. Відразу дев’ять країн ЄС імпортували товарні партії українського десертного яблука в вересні 2018 року. Якщо не враховувати поставки яблука для переробки на концентрат, то найбільшим імпортером серед країн ЄС виступала Швеція, куди було відправлено 140 тонн яблука.

В цілому ж в ЄС, за оцінками EastFruit, було експортовано близько 300 тонн десертного яблука за вересень.

Перегляди: 0