Головна Новини Ринок України Заходи з вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату –...

Заходи з вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату – Держпродспоживслужба

Держпродспоживслужба надала своїм територіальним органам доручення щодо перевірки фактів, висвітлених у журналістських розслідуваннях, та у зв’язку з отримання звернень щодо підозри реалізації в торговельних мережа фальсифікованого солодковершкового масла.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Госпродпотребслужби, заходи з недопущення до реалізації, а у разі виявлення в закладах торгівлі – вилучення з обігу, стосуються виключно фальсифікованого масла, на маркуванні якого зазначено виробництво потужностей ТОВ “Техмолпром”, ТОВ “Гадячсир”, ТОВ “Лозівський молочний завод”, ТОВ “Полтавамолпрод”, розташованих за адресою вул. Заводська, 1, смт Шишаки Полтавської області, оскільки зазначені підприємства, за даними Держпродспоживслужби, у період з 01.03.2018 по 17.07.2018 виробництво цього продукту за вказаними адресами не здійснювали.

Для недопущення безпідставної дискредитації вищезазначених операторів ринку харчової продукції зазначаємо, що у Держпродспоживслужби відсутні підстави вживати будь-які обмежуючі заходи до молочної продукції виробництва ТОВ “Техмолпром”, ТОВ “Гадячсир”, ТОВ “Лозівський молочний завод”, крім масла у пачках фасування вагою по 250 г вказаних дат виробництва, яке за результатами проведеного розслідування є фальсифікованим і реалізується під вказаними торговими марками.

Здійснення заходів державного контролю щодо інших товарних позицій вказаних підприємств буде здійснюватися у відповідності до Законів України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”.

Зазначається, що всі оператори ринку відповідно до ст. 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” зобов’язані забезпечувати простежуваність та надавати інформацію, передбачену ст. 22 цього Закону, а також вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

Перегляди: 0