Головна Новини Ринок України Українським виробникам цукру бракує залізничних вагонів

Українським виробникам цукру бракує залізничних вагонів

За інформацією цукрових компаній та окремих цукрових заводів, виробникам бракує піввагонів та критих вагонів, які використовуються для перевезення вапнякового каміння та цукру.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу НАЦУ “Укрцукор”, така ситуація може негативно відобразитись на початку виробничого сезону.

“Цукровими заводами для здійснення виробничо-технічної та господарської діяльності використовуються значні обсяги перевезення – понад 2 млн тонн різноманітних вантажів залізничним транспортом. Це і цукрові буряки, і вугілля, вапняковий камінь, кокс, цукор тощо. Тому, така ситуація викликає занепокоєність, адже це пряма можливість зірвати початок виробничого сезону та зовнішньо-економічні контракти на поставки цукру, як всередині країни, так і за кордон, а це чималі збитки”, – коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ “Укрцукор” Руслана Бутило.

На сьогодні, більша половина цукрових заводів скаржаться на логістичні труднощі.

Найбільш загрозлива ситуація склалася на станціях: Радехів, Хоростків, Козова, Збараж, Шманьківчики, Гнідава, Максимівка Львівської залізниці; Вапнярка Одеської залізниці; Гути та Ланна Південної залізниці, Тетіїв, Яготин, Сквира Південно-Західної залізниці тощо.

Перегляди: 0