Головна Новини Ринок України Обсяги вирощування свиней в українських підприємствах скоротились на 3,2%

Обсяги вирощування свиней в українських підприємствах скоротились на 3,2%

У січні-серпні обсяги вирощування свиней у сільськогосподарських підприємствах скоротилося на 3,2% порівняно з аналогічним періодом 2017 року та склали 342,7 тис. тонн живою вагою.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, менша кількість індустріального маточного поголів”я на початку року вплинула і на кількість одержаного приплоду.

Зокрема, за вісім місяців сукупна маса народжених поросят на промислових свиногосподарствах склала 4,6 тис. тонн, що на 10,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Через відставання загальної кількості свиней в сільськогосподарських підприємствах акумульований приріст їх маси на дорощуванні та відгодівлі на 3% менший ніж станом на аналогічну дату 2018-го – 343,9 тис. тонн.

На зменшення показника вирощування сприяли дещо більші втрати через падіж тварин. У абсолютному вираженні цей показник зріс до 5,75 тис. тонн, додавши 3,7%. Проте відсоток таких втрат у сукупних обсягах приросту живої маси тварин зріс незначно – з 1,5% у січні-серпні 2017 року до 1,65% цього року.

З початку року промислові свиногосподарства направили на забій на 8,2% менше тварин, ніж рік тому (3 млн тварин), а їх сукупна жива маса склала 321,7 тис. тонн (-7,3%, відповідно).

Водночас розрив між чисельністю індустріального свинопоголів”я продовжує скорочуватись і станом на початок осені склав менше 1%: зараз сільськогосподарські підприємства утримують 3,42 млн свиней.

У присадибному секторі “відставання” залишається на рівні 8%, а сукупне поголів”я у господарствах населення на початок осені трохи перевищує тримільйонну позначку.

Перегляди: 0