Головна Новини Ринок України У серпні Україна експортувала 10 тис. тонн кавунів

У серпні Україна експортувала 10 тис. тонн кавунів

Україна в серпні 2018 року експортувала 10 тис. тонн кавунів порівняно з 6,5 тис. тонн у липні.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на “Інфо Шувар”, ситуація в поточному сезоні віддзеркалює ситуацію, яка відбувалась із експортом кавунів у минулому сезоні.

Так, улітку 2018 року максимальний обсяг кавунів Україна експортувала саме у серпні, тоді як торік найбільший експорт було зафіксовано в липні. Сумарний обсяг експорту українських кавунів влітку 2018 та 2017 років майже не змінився, а серед головних покупців залишились Білорусь, Польща та країни Прибалтики.

За словами керівника аналітичного департаменту “Інфо-Шувар” Тетяни Гетьман, цього року у другий половині липня українські кавуни суттєво подорожчали, що не сприяло експорту. Від початку серпня ціни почали знижуватись, тоді як у сусідній Польщі кавуни навпаки зростати.

“Саме завдяки цьому, максимальний обсяг експорту прийшовся на останній місяць літа”, – зауважила вона.

За словами експерта, цього сезону є надія на те, що Україна вперше за останні три сезони покращить результати зовнішньої торгівлі кавунами, адже їх експорт триває й у вересні.

“Рік тому спека знищила урожай багарних українських кавунів, тому, у вересні нам нічого було запропонувати зовнішньому ринку”, – додала вона.

Перегляди: 0