Головна Новини Ринок України Україна очолила робочу групу з управління пестицидами в регіоні Європи та Центральної...

Україна очолила робочу групу з управління пестицидами в регіоні Європи та Центральної Азії

26-27 вересня в Молдові пройшов дводенний регіональний семінар Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) з питань належного застосування пестицидів у сільському господарстві.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, в заході взяли участь понад 20-ти представників з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Киргизстану, Республіки Молдова, Таджикистану, України та Узбекистану.

Під час семінару було прийнято рішення про створення робочої групи регіонального співробітництва з управління пестицидами, за координацію якої відповідатиме Україна.

Головною метою семінару стало обговорення та аналіз інструментарію, запропонованого ФАО, який покликаний удосконалити діючі національні процедури реєстрації пестицидів. Зокрема, він сприятиме прийняттю обґрунтованих рішень і може використовуватися для виявлення високотоксичних пестицидів, оцінки ризику їх використання та розгляду можливих заходів щодо пом”якшення ризику.

За результатами семінару учасниками спільно з фахівцями ФАО розроблено робочий план регіонального співробітництва з управління пестицидами, який сприятиме сталому розвитку сільського господарства в регіоні поряд із захистом фермерів, споживачів та екосистеми від негативного впливу пестицидів.


Посухостійкі та імунні сорти рослин, препарати швидкої дії, технології точного живлення та захисту рослин для оптимізації використання добрив і препаратів – найактуальніші проблеми й аспекти розвитку ринку агрохімії та насіння будуть розглянуті під час конференції “Агрохімія та насіння 2018” 14 листопада 2018 року в м. Київ. Не пропустіть!

Перегляди: 0