Головна Новини Ринок України Експорт заморожених ягід з України в 2018 році зросте на 40%

Експорт заморожених ягід з України в 2018 році зросте на 40%

Загальний обсяг експорту заморожених ягід з України може досягти 45-55 тис. тонн або на 40% більше, ніж в минулому сезоні.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на info.shuvar, такий прогноз озвучив економіст інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак.

“За перші чотири місяці сезону Україна вже експортувала три четвертих всього обсягу заморожених ягід минулого сезону, що свідчить про перспективи встановлення нового рекорду з експорту цієї продукції в сезоні 2018/19”, – сказав Андрій Ярмак.

За його словами, експорт заморожених ягід з України у вересні 2018 року знизився на 20% по відношенню до серпня і був на 16% нижче, ніж у вересні 2017 року.

Проте в цілому за чотири місяці поточного сезону (червень-вересень 2018 роки) експорт ягід уже досяг 26 тис. тонн, перевищуючи показник аналогічного періоду минулого сезону на 28%.

“Основу експорту заморожених ягід з України як і раніше становлять дві позиції: дикоросла чорниця і культурна малина. З огляду на низькі закупівельні ціни в цьому році, ризик того, що продукція не буде експортована, порівняно невисокий. Тому ми очікуємо, що Україна зможе відвантажувати не менше 3-5 тис. тонн заморожених ягід на експорт щомісяця протягом сезону, а загальний обсяг експорту може досягти 45-55 тис. тонн або на 40% більше, ніж в минулому сезоні”, – прогнозує експерт.

Слід зазначити, що учасники ринку також очікують збільшення експорту замороженої культурної лохини, враховуючи зросле її виробництво в 2018 році і зниження цін на ранні сорти лохини в першій половині сезону.

Перегляди: 0