Головна Новини Ринок України Експорт українських кавунів зріс вперше за три сезони

Експорт українських кавунів зріс вперше за три сезони

Вперше за останні три сезони експорт українських кавунів показав позитивну динаміку.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на “Інфо-Шувар”, з липня по вересень Україна експортувала понад 19 тис. тонн кавунів, що на 4% більше, ніж за весь минулий сезон.

Водночас експерти зазначають, що це не остаточні висновки, адже експорт кавунів завершується в жовтні, тобто загальний результат поточного сезону буде ще кращим порівняно з останніми роками.

“В Україні останніми роками інтенсивно розвивається виробництво раннього кавуна. Наш клімат на півдні цілком сприяє цьому. Але продавати ранній кавун в Україні нелегко. У цей період на внутрішньому ринку багато ягід. Крім того, українці досі вважають, що ранній кавун напханий хімією, тобто небезпечний до вживання. Тому українські виробники роблять ставку на експорт”, – зауважила експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

За її словами, цього сезону найбільший за останні три сезони обсяг експорту кавуна в серпні, хоча цей місяць був досить складним для виробників кавуна.

“Тоді в Україні розпочалися дощі, які заважали збирати врожай. Зменшення пропозиції призвело до зростання ціни. Але експорту це не завадило”, – додала експерт.

Перегляди: 0