Головна Новини Ринок України Промислове поголів’я свиней в Україні відновилося до рівня 2017 року

Промислове поголів’я свиней в Україні відновилося до рівня 2017 року

Кількість промислового поголів’я свиней в Україні відновилося до рівня 2017 року за три квартали 2018 року.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарів України”, станом на початок жовтня сільськогосподарські підприємства утримують 3,43 млн свиней.

Повідомляється, що це відповідає кількості тварин, зафіксованій на відповідну дату минулого року.

“Упродовж трьох чвертей поточного року виробники свинини збільшили чисельність утримуваного поголів’я на 4% чи 133 тис. свиней. Такі зміни відбулися, як завдяки поступовому відновленню потужностей операторів Харківщини (плюс 66% чи 38 тис. гол. у порівнянні з жовтнем 2017 року), так і за рахунок приросту поголів’я свиногосподарств у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій (плюс 45 тис. голів сукупно, відповідно). Загалом, приємно відзначити, що більш ніж половина областей не зменшили кількість утримуваного поголів’я у порівнянні з початком року, а відхилення чисельності поголів’я у решти, за винятком Одеської та Рівненської областей, не перевищує 10%”, – заявили в асоціації.

При цьому, якщо на Рівненщині зменшення промислового поголів’я на 17% відбилося на загальній його чисельності лише шеститисячним скороченням, то на Одещині сільськогосподарські виробники утримують на третину чи на 38 тис. свиней менше ніж роком раніше.

Перегляди: 0