В Україні зростає виробництво сиру

17:53 | ПроАгро Груп

Виробництво справжнього сичужного сиру в Україні зростає, хоч і повільно. Минулого місяця воно склало близько 7,7 тис. тонн.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на “Інфагро", за три квартали в Україні виробили близько 59 тис. тонн сичужного сиру, що на 2% більше порівняно з минулим роком (дані відрізняються від офіційної статистики).

При цьому внутрішні продажі збільшилися приблизно на ті ж 2% - до 54 тис. тонн.

Випуск напівтвердих сирних продуктів за січень-вересень поточного року через проблеми з експортом скоротився орієнтовно на 8% до 59 тис. тонн. Внутрішні продажі залишилися практично такими ж, як в минулому році - близько 16 тис. тонн.

“Українському споживачеві не варто боятися великих обсягів виробництва сирних продуктів, вони випускаються в більшості випадків не для українського ринку. Лише третина внутрішнього ринку представлена сирними продуктами. Хоча, за великим рахунком, це немало", - зауважили експерти.