Головна Новини Ринок України Пропозиція помідорів на українському ринку дуже обмежена

Пропозиція помідорів на українському ринку дуже обмежена

Гуртові покупці в України на даний момент стикнулися з серозними труднощами у придбанні необхідних обсягів помідорів, а деякі з них навіть вже заявляють про дефіцит цієї продукції на ринку.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації, нестача пропозиції томатів на ринку пов’язана одразу з декількома факторами.

Головною причиною є так званий період міжсезоння в українських комбінатах, адже більшість з них вже повністю завершили реалізацію помідорів попередньої зміни, тоді як інші господарства зачищають теплиці і пропонують до продажу лише остаточні партії.

При цьому компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок томату з Туреччини трейдерам поки не вдається: поставки з цієї країни досі залишаються нестабільними та малооб’ємними.

Варто також зазначити, що наведена ситуація провокує досить стрімке зростання цін на помідори.

Зокрема, наразі виробники пропонують залишкові партії по 35-38 грн/кг ($ 1,27-1,38 за кг), ціни на некондиційну продукцію стартують від 24 грн/кг ($ 0,87 за кг). Таким чином, тільки за тиждень томати в Україні подорожчали в середньому на 18%.

Тож наразі ціни на українські помідори вже на 40% вищі, ніж у другій половині листопада 2017 року. Проте гравці ринку сподіваються, що на поточному тижні ситуація в цьому сегменті дещо стабілізуються, адже вони очікують збільшення імпорту з Туреччини.

Перегляди: 0