Головна Новини Ринок України В Україні зафіксовано рекордно низькі ціни на малину

В Україні зафіксовано рекордно низькі ціни на малину

У 2018 році в Україні зафіксовано рекордно низькі ціни на малину, що було обумовлено кризою перевиробництва за недостатніх зусиль щодо просування експорту свіжої та замороженої малини.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на підбірку ФАО, про це повідомили аналітики EastFruit.

Незважаючи на низькі ціни малини на внутрішньому ринку, експорт її знизився на 6% в липні-вересні 2018 року до 876 тонн, а виручка від експорту склала всього $667 тис. доларів США.

Головним покупцем української свіжої малини, як і роком раніше, була Польща, на яку припало 96% всього експорту. Ще близько 4% – поставки свіжої малини до Румунії. Завдяки теплій осені, невеликі обсяги свіжої малини були експортовані і в жовтні.

Експерти також зазначають, що значна частина свіжої малини, яка була поставлена на ринок Польщі, призначалася для потреб заморозки, а не на свіжий ринок.

Тому можна констатувати, що зусилля українських виробників з розвитку експорту свіжої малини в 2018 році повністю провалилися, хоч переговори про можливість таких поставок велися з покупцями з США, Канади і Сінгапуру, а також низки країн Євросоюзу.

Перегляди: 0