Головна Новини Ринок України У 2018 році обсяги сільськогосподарського виробництва збільшаться на 7,7%

У 2018 році обсяги сільськогосподарського виробництва збільшаться на 7,7%

Уточнені дані Державної служби статистики України станом на 1 листопада 2018 року дають підстави для оцінки обсягів сільськогосподарського виробництва не за середнім, як повідомлялося раніше, а за оптимістичним сценарієм прогнозу.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Інституту аграрної економіки, уточненими з урахуванням оновлених статистичних даних та поточної динаміки, обсяги валової продукції сільського господарства у 2018 році збільшаться проти минулорічних показників на 7,7% і становитимуть 268,2 млрд грн (у постійних цінах 2010 року).

Валова продукція рослинництва прогнозується на рівні 198,5 млрд грн – на 10,6% більше, ніж торік.

Цього року очікується збільшення обсягів виробництвазернових, зернобобових та олійних культур, кукурудзи,рису, картоплі, овочів, плодово-ягідних культур і винограду.

Водночас зменшиться виробництво пшениці, жита, гороху, гречки, вівса, проса, сорго та цукрових буряків.

За прогнозами ІАЕ, валова продукція тваринництва очікується на рівні 69,7 млрд грн, що на 0,1% перевищить показник 2017 року.

Дещо збільшиться виробництво м’яса птиці, овець та кіз, а також яєць. При цьому очікується зменшення виробництва м’яса великої рогатої худоби, свиней, а також молока та вовни.

Перегляди: 0