Головна Новини Ринок України Ціни на живець свиней в Україні зросли на 1,3%

Ціни на живець свиней в Україні зросли на 1,3%

Ціни на свинину живою вагою цього тижня продемонстрували зростання: свиней І категорії закуповували по 42-44 грн/кг.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації свинарів України, середньоринкова позначка зросла на 1,3% відносно останнього тижня листопада – до 43 грн/кг.

Цього року зростання цін відбулося пізніше, ніж у попередні роки. Тим не менш, м’ясопереробники зазначають, що пожвавлення попиту, яке могло спричинити таку зміну, не відчувається ані з боку заготівельників, ані з боку кінцевого споживача.

Відновлення цін наразі необхідне для компенсації втрат свинарів протягом тривалого їхнього спаду. Так, опитування учасників Асоціації м’ясної галузі свідчить, що переробники налаштовані здійснювати закупівлю в межах 42,5-44 грн/кг.

Водночас оператори прогнозують, що висхідний рух цін буде не надто тривалим. Зокрема, протягом останнього тижня року переробники передбачають якщо не традиційне послаблення цін через зниження заготівельної активності, то їхню стабілізацію на досягнутому рівні.

Представникам м’ясопереробної галузі прогнозувати ціни в таких нетипових умовах дуже складно. Максимальний рівень закупівельних цін наприкінці року вони очікують на рівні 45-46 грн/кг. У якості однієї з причин помірного приросту закупівельних цін вони наводять відхід споживачів від традиції запасати м’ясо до святкового столу, тож пожвавлення попиту на свинину в роздрібі очікують лише протягом останнього тижня року.

Перегляди: 0