Головна Новини Ринок України В Україні зросло виробництво продукції з незбираного молока

В Україні зросло виробництво продукції з незбираного молока

За результатами січня-жовтня молочний ринок в Україні наростив обсяги виробництва продукції з незбираного молока та специфічних експортних продуктів і скоротив виробництво вершкового масла й сухого молока.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, з початку 2018 року виробництво питного молока жирністю понад 1% зросло на 7,2% – до 402,4 тис. тонн.

Обсяг виробництва кефіру, сметани та інших сквашених молочних продуктів за цей період зріс на 2,6% – до 233,3 тис. тонн. Йогуртів – на 8,8% – до 106,2 тис. тонн.

Демонструє збільшення обсягів виробництва і група дитячого харчування: молоко та вершки для дитячого харчування – на 15,7% – до 18,4 тис. тонн; дитячий кисломолочний сир – на 11,7% – до 5,7 тис. тонн.

Переробники наголошують, що зростання виробництва цих груп товарів стало можливим за рахунок зростання доходів населення в поточному році, швидше всього, неофіційних.

Водночас обсяги виробництва групи масло/сухе збиране молоко зменшилися. Це спричинено зниженням цін на них на світовому ринку. Обсяг виробництва масла за десять місяців не змінився і склав 91,3 тис. тонн, тоді як збираного молока було насушено на 16,6% менше – 35,3 тис. тонн.

Дещо кращі ціни на сухе незбиране молоко дали можливість наростити обсяги його виробництва – 10,6 тис. тонн (+8,9%). Виробництво казеїну та казеїнатів від початку року зросло на 6,3% – до 7 тис. тонн, а сироватки – на 12% – до 59,2 тис. тонн.

Виробництво твердого сиру за рік практично не змінилося – 80,1 тис. тонн (+0,6%). Плавлених сирів з початку 2018 року виробили на 7% більше – 23,4 тис. тонн.

Перегляди: 0