Головна Новини Ринок України Виробництво масла в Україні скорочуватиметься

Виробництво масла в Україні скорочуватиметься

На початку зими, коли вартість масла в країні зазвичай збільшується, ціни на цей товар, правда, в основному тільки експортні, продовжують знижуватися.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфоагро”, зараз експортна ціна на вершкове масло вже навіть нижче, ніж у відповідний період здавалося б дуже несприятливого 2016 року.

Внутрішні ціни восени залишалися відносно стабільними лише завдяки девальвації гривні та фінансовій можливості ряду виробників тримати великі обсяги товару на складі.

Зазначається, що у грудні розраховувати на поліпшення цінової кон’юнктури на ринку масла немає підстав.

Незважаючи на падіння зовнішній попит і великі складські запаси, виробники масла до недавнього часу залишалися досить активними, адже потрібно було якось використовувати сировину. Так, минулого місяця випуск масла в Україні склав 8,3 тис. тонн, що лише на 1% менше жовтневого рівня минулого року.

“Результати листопада по виробництву масла будуть ще нижчими, в грудні випуск масла скоротиться ще істотніше: з експортом сирних продуктів, схоже, знову виникли серйозні проблеми, а основними виробниками масла останнім часом виступають якраз оператори ринку сирних продуктів”, – зауважили експерти.

Перегляди: 1