Головна Новини Ринок України Україна в листопаді 2018 р. встановила рекорд з експорту яблук

Україна в листопаді 2018 р. встановила рекорд з експорту яблук

За листопад 2018 року з України експортовано 6 тис. тонн яблука, що стало новим рекордом експорту за один місяць.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, порівняно з жовтнем цього року експорт яблука з України подвоївся, а порівняно з листопадом 2017 року зріс на 13%.

Попередній рекорд місячного експорту свіжого яблука з України був встановлений в березні 2018 року. З початку сезону-2018/19, українські виробники і трейдери вже експортували 12,2 тис. тонн яблук, однак цей обсяг був на 8% нижче, ніж за такий же період попереднього сезону.

На думку економіста інвестиційного департаменту ФАО Андрія Ярмака, рекордний експорт в листопаді вселяє певний оптимізм, але українським фермерам необхідно подвоїти зусилля з експорту, щоб уникнути проблем в кінці сезону.

“Темпи експорту свіжого яблука з України збільшуються, однак вони залишаються незадовільними, враховуючи оціночний надлишок пропозиції продукції на ринку. Оскільки експерти Української плодоовочевої асоціації оцінюють надлишок десертного яблука на рівні 150 і більше тис. тонн, то для того, щоб позбутися від нього, необхідно експортувати щомісяця в 3-4 рази більше яблука, ніж експортується зараз”, – зауважив Андрій Ярмак.

Перегляди: 0