Головна Новини Ринок України Сінгапур і ОАЕ нарощують імпорт українських яблук

Сінгапур і ОАЕ нарощують імпорт українських яблук

У листопаді 2018 року перші три контейнери з десертним яблуком вищої якості з України прибули до Сінгапуру.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, після перевірки продукції після тривалого транспортування, імпортери були настільки вражені якістю українських фруктів, що відразу ж прийняли рішення про продовження співпраці з постачальниками із України. Тому тепер головним викликом для садівників є забезпечення необхідного обсягу якісного яблука.

За оцінками, тільки в Сінгапур в сезоні-2018/19 Україна могла б експортувати понад 500 тонн яблука. Однак, швидше за все, обсяги експорту будуть значно нижчими, оскільки головним каменем спотикання України є низька потужність існуючих сортувальних ліній яблука, проблеми із закупівлею картонної тари, придатної для експорту цих фруктів і наявність яблука преміальної якості в сховищах у виробників.

Зазанчається, що експорт яблука з України в Сінгапур став можливим завдяки системній роботі Проекту з розвитку експорту аграрної продукції України, який реалізується спільно Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) за підтримки EU4Business в партнерстві з Українською плодоовочевої асоціацією (УПОА ).

У 2018 році проект спільно з УПОА організував успішні торгові місії в Сінгапур, Малайзію, Індонезію і Гонконг, а також ряд тренінгів для фермерів з виробництва, зберігання і логістики яблука, щоб воно могло успішно доставлятися на найвіддаленіші ринки збуту.

Крім того, була організована досить потужна кампанія з інформування споживачів Азії про переваги української продукції.

“Ми з самого початку поставили планку дуже високо – почати поставки свіжої плодоовочевої продукції вищої якості на один з найбільш вимогливих і конкурентних ринків збуту в світі, яким є Сінгапур, тому що ми розуміли, що якщо ми зможемо системно поставляти яблуко, черешню і ягоди в Сінгапур, то ми зможемо постачати фрукти в будь-яку іншу країну світу без особливих проблем”, – зауважив економіст інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак.

Перегляди: 1