Головна Новини Ринок України Україна імпортувала рекордний обсяг огірків за останні п’ять років

Україна імпортувала рекордний обсяг огірків за останні п’ять років

У 2018 році Україна суттєво збільшила імпорт огірків, закупивши на зовнішньому ринку рекордний обсяг цієї продукції за останні п’ять сезонів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), в минулому році імпорт огірків до українського ринку як в грошовому, так і в натуральному вираженні виріс майже на 40% у порівнянні з результатами 2017 року.

Так, Україна закупила на зовнішніх ринках 12,6 тис.тонн огірків на загальну суму $8,9 млн. для порівняння, в 2017 році імпорт огірків до України зафіксовано на рівні 9,2 тис.тонн або $6,5 млн.

Головним постачальником цієї продукції на український ринок традиційно виступила Туреччина, на долю якої прийшлося майже 95% від загального імпорту.

Проте в той же час аналітики УПОА підкреслюють, що експорт огірків з України у 2018 році також збільшився. Україні вдалося реалізувати на зовнішніх риках 4,4 тис. тонн цієї продукції, а це на 5% перевищує показники 2017 року.

У грошовому ж еквіваленті експорт українських огірків зріс ще більш істотно – на 17% і склав $5,2 млн. При чому, більш 60% поставок прийшлося на Польщу. Друге місце з долею у 17% за Білоруссю.

Перегляди: 0