Головна Новини Ринок України Вартість живця свиней зменшилась на 4,4%

Вартість живця свиней зменшилась на 4,4%

Цього тижня середньоринкова ціна на живець свиней втратила 4,4% – до 39-42 грн/кг.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації свинарів України, виробники свинини розписали товарні партії на 1-2 грн/кг дешевше, ніж тижнем раніше.

Окремі м’ясопереробники декларували і менші за нижню межу ціни закупівлі.

Причиною прискорення цінопаду є післяноворічна млявість збуту. Хоча затишшя на ринку в другій половині січня та протягом лютого є прогнозованим та звичним, деякі м’ясопереробники зазначають, що цьогорічні продажі навіть на 5-7% поступаються результатам роботи протягом відповідного періоду минулого року.

Закупівельники одностайно заявляють про те, що теперішня пропозиція живця перевищує попит на нього, зокрема, і тому, що обсяги заготівлі свинини скоротилися у відповідь на послаблення реалізації.

Деякі м’ясопереробники закуповують лише 40-50% від традиційних обсягів живця свиней і працюють на запасах сировини. Водночас підприємства, які мають власні свинокомплекси, тимчасово призупинили закупівлю від сторонніх постачальників.

Оператори вважають, що наступного тижня середня закупівельна ціна на ринку живця продовжить низхідний рух. Зокрема, учасники Асоціації м’ясної галузі вважають, що протягом останнього тижня січня максимальна цінова позначка може спуститися до 40 грн/кг. Тож більшість операторів налаштовані закуповувати свинину в межах 39-40 грн/кг живою вагою.

Перегляди: 1