Головна Новини Ринок України В Україні презентовано стратегію розвитку хімічної галузі до 2030 року

В Україні презентовано стратегію розвитку хімічної галузі до 2030 року

Союз хіміків України 24 січня презентував проект Стратегії розвитку вітчизняної хімічної галузі на період до 2030 року, розроблений спільно з Федерацією роботодавців України і провідними представниками даної галузі.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу ФРУ, при розробці проекту стратегії експертами були враховані не тільки особливості ситуації в Україні, але й основні світові тенденції розвитку хімічної промисловості, зокрема, перехід від сировинної моделі у виробництві до виробництва продукції з високою доданою вартістю, впровадження ресурсозберігаючих та відновлювальних технологій, підвищення безпеки виробництва і впровадження рішень, які дозволять знизити навантаження на людські ресурси і по можливості повністю виключити людський фактор.

Як вважають розробники, реалізація стратегії дозволить збільшити частку вітчизняної продукції на внутрішньому ринку в сегменті азотних добрив до 80%, комплексних добрив – до 35-40%, засобів захисту рослин (ЗЗР) – до 30%, інших агрохімікатів – до 70%. При цьому частка імпортної продукції на українському ринку в сегменті основної хімії і мінеральних добрив до 2030 року не перевищуватиме 40%.

Виконання стратегії передбачається в 3 етапи. За результатами першого з них очікується відновлення динаміки й обсягів виробництва зазначеної продукції до докризового рівня. На другому етапі запланована реалізація основних галузевих значущих інвестиційних проектів, створення належних інституційних і регуляторних умов для розвитку промисловості.

На третьому етапі передбачаються реалізація високотехнологічних проектів і забезпечення системної дії всіх інструментів і механізмів для створення інноваційно-інвестиційної моделі розвитку галузі.

Розробники стратегії також звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням в найкоротші терміни винести даний документ на розгляд уряду.

Перегляди: 4