Головна Новини Ринок України Україна за місяць вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС в...

Україна за місяць вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС в 2019 році

Україна вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС на 2019 рік всього за перший календарний місяць.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації “Укрцукор”, обсяг квоти становив 20 тис. тонн.

“Це свідчить про те, що цей напрямок залишається пріоритетним для українських виробників, особливо з огляду на логістичну близькість та загальносвітовий дефіцит, який очікується наступного маркетингового року”, – прокоментувала заступник голови правління НАЦУ “Укрцукор” Руслана Бутило.

Сумарно, за січень було поставлено на зовнішні ринки 41 тис. тонн цукру. Основним покупцем стала Румунія та Азербайджан – 17% та 10% від загального об’єму поставок відповідно.

“Окрім того, серед імпортерів були: Італія та Іспанія (по 9%), Литва, Польща та Швейцарія (по 4%), що також засвідчує про інтерес європейських споживачів до вітчизняного цукру, а для того, щоб закріпитись на цьому ринку, окрім збільшення безмитних квот, необхідно підвищувати якість продукції та розширювати асортиментний ряд”, – зауважила експерт.

За вересень-січень 2018/2019 МР експортовано 240 тис. тонн цукру, що на 4% менше ніж за аналогічний період попереднього маркетингового року.

Нагадаємо, виробничий сезон закінчився 1 лютого 2019 року. В сезоні працювало 42 цукрових заводи, які виробили 1,82 млн т цукру. Експорт цукру в 2018/2019 МР очікується на рівні попереднього року – близько 500 тис. тонн.

Перегляди: 0