Головна Новини Ринок України АМПУ планує реалізувати 15 великих інвестпроектів

АМПУ планує реалізувати 15 великих інвестпроектів

Адміністрація морських портів України планує реалізувати 15 великих інвестиційних проектів у портах для розширення можливостей державних і приватних стивідорів з перевалки вантажів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу АМПУ, про це повідомив керівник Адміністрація морських портів України Райвіс Вецкаганс.

“Портова галузь України займає 2 місце за обсягом вантажообігу серед 6 країн Азово-Чорноморського басейну. Однак морські перевезення – це дуже висококонкурентний ринок. Збалансована і економічно обґрунтована державна політика щодо рівня портових зборів і відрахування дивідендів збільшить можливості для інвестування в модернізацію основних фондів для державних підприємств”, – зауважив він.

Також повідомляється, що пілотні проекти концесії держстивідорів в портах “Ольвія” і “Херсон” можуть бути оголошені вже навесні п. р., при цьому, потенційний обсяг інвестицій за вказаними проектами становить близько $60 млн.

Відзначається, що пріоритетом розвитку портів України є інтеграція в розширену Транс’європейську опорну транспортну мережу (TEN-T), приведення портових зборів і відрахувань до конкурентного рівня та реалізація проектів ДПП (державно-приватного партнерства).

Перегляди: 0