Головна Новини Ринок України У Західній Україні суттєво збільшились продажі насіннєвої цибулі

У Західній Україні суттєво збільшились продажі насіннєвої цибулі

Напередодні посівної кампанії 2019 року на гуртових ринках України, зазвичай, збільшується пропозиція насіннєвої цибулі.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, цього року попит на насіннєву цибулю є надзвичайно високим.

У січні та лютому 2019 року продано майже 370 тонн насіннєвої цибулі, що на 40% більше, ніж в той самий період 2018 року, при тому, що ціна на “сіянку”, в порівнянні з минулим роком, зросла в 2,5-3 рази.

“Збільшення обсягів продажу цибулі було цілком очікуваним, таке явище досить часто спостерігається в роки з високими цінами на ріпчасту цибулю врожаю минулого року. Хочу зазначити, що сезон продажу насіннєвої цибулі тільки розпочався, найбільший її обсяг наші оператори продають в березні, тож ми готуємось вже на початку квітня здивувати наших клієнтів черговими рекордними показниками”, – зауважив керівник напрямку “Овочі та фрукти” ОРСП “Шувар” розповідає Іван Федишин.

За його словами, ріпчаста цибуля стає дедалі популярнішою в Західному регіоні, хоча, вона вважається суто південною культурою. Фахівці кажуть, що це пов’язано із зміною клімату, що останнім часом досить сильно впливає на регіональність виробництва плодоовочевої продукції.

Перегляди: 0