Головна Новини Ринок України Українські виробники починають експортувати яблука самостійно

Українські виробники починають експортувати яблука самостійно

У сезоні-2018/19 українські виробники все частіше відмовляються від послуг компаній-посередників і налагоджують прямий експорт.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, завдяки активізації маркетингових зусиль виробників яблука, вони в поточному сезоні серйозно збільшили обсяги прямих поставок продукції безпосереднім імпортерам в країнах Близького Сходу і Південно-Східної Азії.

Це стало можливим внаслідок збільшення інвестицій в маркетинг і дуже активної роботи безлічі донорів на ринку України, таких як ITC, FAO, EBRD, EU4Business, USAID та інших. У результаті українські виробники взяли участь практично у всіх провідних виставках і змогли налагодити прямі контакти з імпортерами, що призвело до зменшення маржі експортерів-посередників, а також до зменшення їх частки в експорті яблука з країни.

Крім того, імпортери, насамперед з Близького Сходу, нерідко залишаються невдоволеними роботою з посередниками, що вкрай негативно впливає на формування іміджу України як країни-постачальника.

Перегляди: 0