Головна Новини Ринок України Прибутковість виробництва молока в Україні в березні 2019 р. зросла на 5%

Прибутковість виробництва молока в Україні в березні 2019 р. зросла на 5%

У березні показник умовної прибутковості виробництва молока в Україні зріс на 4,9% після падіння на 1,7% в лютому і на 0,5% в січні 2019 року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп”, про це на своїй Фейсбук-сторінці написав економіст Інвестиційного центру ФАО Андрій Ярмак.

За його словами, УМІ в березні цього року перевищив показник за аналогічний період 2018 року відразу на 12% і став найкращим за останні п’ять років для цього місяця, наголосив він.

Основна причина зростання УМІ – у скороченні витрат на концентровані корми, а не в ціні на молоко, яка незначно зменшилася, зауважив експерт.

“Кормовий мікс подешевшав у березні майже на 5%. Щоправда не всі корми стали дешевшими: ціни на кукурудзу зросли, а от соняшниковий шрот впав у ціні відразу на 6,1%, соєвий – на 1,8%”, – зазначив Андрій Ярмак.

Водночас перший квартал 2019 року за прибутковістю виробництва молока був гіршим за середній показник за сім сезонів на 3,9%. Прибутковість у січні-березні цього року була подібною до минулорічної, але гірша, ніж у той же період 2017 року на 5%.

“У квітні починається сезон “великого молока”. Отже причин для оптимізму на цей місяць мало. Минулого року УМІ пірнув у квітні більше ніж на 13%”, – додав експерт.

Перегляди: 0