Головна Новини Ринок України Український ринок живця свиней синхронізувався з європейським

Український ринок живця свиней синхронізувався з європейським

У другій половині квітня ціни на ринку живця повернулися до минулорічного рівня.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації свинарів України, протягом 16-го тижня ціни закупівлі свиней забійних кондицій коливалися в межах 49-52 грн/кг. Середня позначка цього тижня “зупинилася” на рівні 50,4 грн/кг, що лише незначно поступається середній ціні за тиждень до Великодня минулого року.

Жвава підготовка операторів ринку м’яса до Великодніх свят та сподівання на активнішу реалізацію з початком сезону пікніків протягом тривалих святкових вихідних дозволила ціні закупівлі продовжити висхідний рух.

Тож постачальники живця цього тижня змогли реалізувати товарні партії на 3-6 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше, а середня ціна закупівлі піднялася на 11,9%.

Втім гравці ринку не очікують подальших цінових “ривків”. На думку більшості операторів, протягом останнього тижня квітня ціна на ринку живця укріпиться на досягнутому рівні, а можливі зміни котирувань окремих постачальників не будуть значними.

Так, більшість учасників Асоціації “М’ясної галузі” очікує, що ціна заготівлі свинини наступного тижня триматиметься в межах 49-51 грн/кг.

“Тож можна сказати, що український ринок синхронізувався з європейським, де наступного тижня очікують “спокійнішу” цінову динаміку”, – зауважили в АСУ.

Перегляди: 0