Головна Новини Ринок України Після Великодня ціни закупівлі живця свиней упали на 4,5%

Після Великодня ціни закупівлі живця свиней упали на 4,5%

Після Великодня середні ціни закупівлі свинини живою вагою опустились до 47,6 грн/кг, що на 4,5% менше, ніж тижнем раніше.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, минулого тижня ь ціни варіювали в межах 46-49 грн/кг, хоча епізодично зустрічалися як вищі, так і нижчі.

За відгуками переробників, після свят ринкова активність суттєво послабилася, а торгівля на початку місяця була гіршою ніж очікувалось.

Унаслідок цього збутові мережі та дрібна реалізація навіть відмовлялися від попередньо заброньованих партій. Переробні підприємства стикнулися із накопиченням залишків, через що були змушені скоротити обсяги заготівлі або тимчасово її не здійснювати.

Мляву торгівлю у період, коли всі оператори очікували на її активізацію, частково пов’язують з погіршенням погодних умов. Похолодання не дозволило поєднати великодні свята з довгоочікуваним початком пікнікового сезону.

З іншого боку переробники також відзначають, що досить стрімкий підйом цін на свинину протягом квітня і їх високий рівень на початку травня відлякав споживача.

З огляду на це, переробники очікують на подальше зниження цін на ринку живця. Зокрема, учасники Асоціації “М’ясної галузі” очікують, що наступного тижня більшість товарних партій закуповуватимуть по 45-46 грн/кг. Цінові тренди на ринку свинини України в травні розходитимуться зі світовими.

Перегляди: 0