Головна Новини Ринок України Через дощі врожай цукрових буряків в Україні буде меншим, ніж очікувалось

Через дощі врожай цукрових буряків в Україні буде меншим, ніж очікувалось

Цього року перші сходи цукрових буряків постраждали від перезволоження верхніх шарів ґрунту та високої відносної вологості повітря.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації “Укрцукор”, на території України випало приблизно 100-150 мм опадів.

“Бурякоцукрова зона знаходиться у зоні сильно зволоженого ґрунту. Це зумовило часткове вимивання посівів цукрових буряків. Унаслідок великої кількості опадів рослини уражуються хворобами, які впливають на ріст, розвиток і цукристість цукрових буряків”, – зауважили в асоціації.

Також під час підвищеної зволоженості неможливо проводити жодні агрохімічні роботи, так як засоби захисту не встигатимуть проявити свою дію на шкідниках/забур’яненості.

Крім того, під час рясних дощів вимивається азот з ґрунту, внаслідок чого погіршується ріст і розвиток цукрових буряків. Слід, також, враховувати, що у перезволоженому холодному ґрунті молоді рослини гинуть від нестачі кисню.

“Враховуючи всі фактори, можемо спрогнозувати, що цукристість і врожайність буде нижче очікуваного рівня, що, в свою чергу вплине на виробництво цукру. За нашими прогнозами, цього року ми зможемо отримати в межах 1,1-1,2 млн тонн цукру. Така кількість може створити певний дефіцит на ринку”, – пояснюють в “Укрцукор”.

Перегляди: 2