Головна Новини Ринок України В Україні набули чинності зміни до Порядку ідентифікації та реєстрації ВРХ

В Україні набули чинності зміни до Порядку ідентифікації та реєстрації ВРХ

4 травня набув чинності наказ Мінагрополітики, яким затверджено зміни до Порядку ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядку оформлення і видачі паспорта великої рогатої худоби (№ 163 від 28 березня 2019 року).

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби, основні зміни, які передбачені документом:

  1. Зміна бланку реєстраційної картки господарства.

До реєстраційної картки господарства додано норму щодо завірення її спеціалістом державної установи (закладу) ветеринарної медицини, під контролем якої перебуває господарство.

Таке засвідчення реєстраційної картки господарства не потребуватиме оформлення чи отримання додаткових довідок із підтвердження ветеринарно-санітарного стану (благополуччя) господарства, що скоротить витрати часу власника.

  1. Зміна бланку реєстраційної картки великої рогатої худоби.

На сьогодні після ідентифікації тварини протягом семи днів від дати її народження до РК ВРХ не вносяться дані про стан здоров’я тварини, а саме дослідження на лейкоз, бруцельоз, лептоспіроз, туберкульоз та дата вакцинації проти сибірки (проводиться з 3 місячного віку) за відсутності таких досліджень, враховуючи вік тварини. Тому, беручи до уваги відсутність даних досліджень, норму щодо внесення даних про стан здоров’я тварини та епізоотичний стан господарства виключено, що скоротило час заповнення реєстраційної картки ВРХ, оптимізувало технологічний процес реєстрації тварин, видачі паспорта тварини, скасувало норми законодавства, які потребують додаткового підтвердження (уточнення) та які фактично неможливо виконати.

  1. Зміна вигляду зразка бирки для ідентифікації та реєстрації ВРХ.

Посилено вимоги до замкового механізму вушних бирок для ідентифікації ВРХ, матеріалу та механізму виготовлення.

Тварин, яких проідентифіковано вушними бирками попереднього зразка, не потрібно буде переідентифіковувати бирками нового зразка. У разі втрати вушної бирки попереднього зразка її замінять биркою нового зразка, але з тим самим ідентифікаційним номером.

  1. Зміна бланку відомості переміщення тварин.

Встановлено вимогу засвідчення спеціалістом державної установи (закладу) ветеринарної медицини відомості переміщення тварин під час видачі обов’язкових ветеринарних документів на переміщення. Таким чином забезпечуватиметься достовірність інформації про наявність тварин у господарстві.

Перегляди: 0