Головна Новини Ринок України Місія Канади оцінить систему держконтролю за виробництвом м’яса птиці в Україні

Місія Канади оцінить систему держконтролю за виробництвом м’яса птиці в Україні

13 травня в Україні розпочала свою роботу місія Канадського агентства з питань продовольства та інспекції (CFIA). Впродовж двох тижнів вона має оцінити систему державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби, місія працюватиме у Львівській, Черкаській, Вінницькій і Київській областях.

За цей час інспектори ознайомляться з роботою Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, регіональних лабораторій, територіальних органів Держпродспоживслужби, прикордонного інспекційного пункту, підприємств із виробництва продукції птахівництва та подвірних господарств у згаданих областях.

На зустрічі з представниками Держпродспоживслужби канадці обговорили вимоги до біобезпеки на птахофабриках, механізми реакції на спалахи хвороб птиці, програми контролю та сертифікації продукції на експорт.

Також ішлося про систему контролю захворювань птиці, включаючи ВПГП та хворобу Ньюкасла, реєстрацію птахогосподарств і систему простежуваності в Україні.

Перегляди: 0