Головна Новини Ринок України ЄБРР допоможе Мінекології модернізувати зрошувальні системи

ЄБРР допоможе Мінекології модернізувати зрошувальні системи

Міністерство екології та природних ресурсів України і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали меморандум про взаєморозуміння з розвитку зрошення в Україні. Це дасть можливість залучати фінансування в проекти зі зрошення.

Як повідомляє “ПроАгро Груп”, про це повідомив старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов на своїй Фейсбук-сторінці.

“ЄБРР і Міністерство екології та природних ресурсів України підписали меморандум про співпрацю в галузі управління зрошувальними системами. Зокрема, розпочнеться підготовка до модернізації Нижньодністровської іригаційної системи в Одеській області. Вирішення проблеми своєчасного поливу сільгоспугідь у цьому регіоні стимулюватиме виробництво зернових та олійних, а також плодоовочевих культур”, – написав він.

На офіційній Фейсбук-сторінці Мінекології наголошується, що метою меморандуму є створення механізму для забезпечення сталого розвитку зрошуваного землеробства в Україні. Зокрема, йдеться про до підготовку модернізації Нижньодністровської зрошувальної системи та інших проектів для кредитування ЄБРР.

Перегляди: 1