Головна Новини Ринок України Дві українські норкові ферми отримали міжнародний сертифікат “WelFur”

Дві українські норкові ферми отримали міжнародний сертифікат “WelFur”

Дві українські норкові ферми – “Вікінг” і “Пелском” – пройшли всі етапи сертифікації на відповідність вимогам міжнародної програми оцінки добробуту тварин WelFur.

Ферми “Вікінг” і “Пелском” розташовані в Київській області і входять в Асоціацію звероводов України, яка об’єднує 9 українських норкових ферм. Решта ферм-членів асоціації на даний момент проходять сертифікацію.

“Пройшовши сертифікацію WelFur, ферми „Пелском“ і „Вікінг“ показали, що вони відповідають більш високим і більш жорстким вимогам у сфері поводження з тваринами в порівнянні з вимогами законодавства України та ЄС, а також є учасниками системи саморегулювання, до якої Європейська комісія має повну довіру і визнання”, – говорить президент Асоціації звірівників України Олександр Дикий / прес-секретар Асоціації звірівників України Марія Зубарєва.

WelFur – це найбільш передова в світі програма оцінки добробуту тварин третьою стороною – незалежною компанією Baltic Control.

Програма WelFur визначає більш серйозні вимоги, ніж ті, що передбачені законодавством ЄС, а Європейська комісія в січні 2019 року визнала її застосування інструментом саморегулювання.

Під час сертифікації вивчаються 12 параметрів, в тому числі параметри здоров’я тварин, їх поведінки, житлової системи, харчування, позитивних і негативних емоцій, взаємин між людьми і тваринами, способів управління звірофермою.

Перегляди: 2