Головна Новини Ринок України Через скорочення пропозиції в Україні дорожчають огірки

Через скорочення пропозиції в Україні дорожчають огірки

Після досить різкого зниження цін, яке спостерігалося на ринку огірка України тижнем раніше, в даному сегменті знову переважає тенденція до активного подорожчання.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, причиною подорожчання огірка на українському ринку є істотне скорочення пропозиції. Так, в стаціонарних теплицях на сьогоднішній день проводяться зачистки напередодні підготовки до другого сівозміни, що спричинило за собою значне скорочення зборів врожаю. Тим часом, пропозиція огірка з літніх теплиць також помітно зменшилася, що обумовлено зниженням темпів збору врожаю через погодні умови.

В результаті ціна на огірок на даний момент формується в межах 10-14 грн/кг ($0,38-0,53/ кг), що в середньому на 40% дорожче, ніж тижнем раніше. Крім того, в цьому сезоні багато комбінатів відмовилися вирощувати огірки другого сівозміни, або скоротили площі під ними на користь томатів.

Відзначимо, що на даний момент огірки на українському ринку коштують в середньому в 2,2 раза дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Однак ключові гравці ринку не виключають, що подальше подорожчання в цьому сегменті може вкрай негативно позначитися на темпах збуту.

Перегляди: 0