Головна Новини Ринок України До 2021 року Україна наблизить стандарти виробництва м`яса до європейських

До 2021 року Україна наблизить стандарти виробництва м`яса до європейських

Відповідно до Всеохоплюючої стратегії імплементації законодавства у сфері СФЗ, до кінця 2021 року Україна має адаптувати в національне законодавство понад 250 актів ЄС.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби, законодавство має бути адаптоване за такими важливими напрямками як державний контроль у сфері санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ), безпечність харчових продуктів та кормів, здоров’я і благополуччя тварин, здоров’я рослин.

“Імплементація вимог в частині забезпечення благополуччя тварин – є найбільш дискусійним і неоднозначним для нашого суспільства. При цьому для європейських колег питання здоров’я і благополуччя тварин – це одне з пріоритетних питань, яке вони піднімають під час наших переговорів”, – наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

За словами Володимира Лапи, відповідно до Всеохоплюючої стратегії імплементації законодавства у сфері СФЗ, уже підготовлено проект наказу Мінагрополітики “Про затвердження вимог благополуччя при використанні тварин у сільському господарстві”, який буде запроваджувати мінімальні стандарти благополуччя курей-несучок та курей, що утримуються для виробництва м’яса.

“Передбачається, що в контексті запровадження мінімальних стандартів благополуччя в частині утримання курей в клітках для птахівників буде передбачений перехідний період – до 2026 р. В інтересах птахівників над цими питаннями починати працювати уже зараз, щоб грамотно вибудувати політику розвитку своїх компаній та увійти в 2026 р. без іміджевих втрат”, – зазначив Володимир Лапа.

Він додав, що своєчасно проведена робота дозволить суб’єктам господарювання не лише якісно підготуватися до проведення заходів державного контролю, але й забезпечити розширення ринків збуту своєї продукції.

Перегляди: 0