Головна Новини Ринок України В Україні загострюється конкуренція між виробниками та імпортерами абрикосів

В Україні загострюється конкуренція між виробниками та імпортерами абрикосів

На ринку абрикосів України загострюється конкуренція між українськими виробниками та імпортерами.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, сьогодні головне зростання пропозиції відбувається за рахунок збирання абрикосів в господарствах Півдня та Закарпаття, але паралельно із тим Україна продовжує імпортувати ці фрукти з Греції, Іспанії, Туреччини та Узбекистану.

На найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП “Шувар” український абрикос пропонується по 25-35 грн/кг залежно від якості. Сезон українського абрикосу розпочався тільки тиждень тому, а ціни за цей період встигли знизитись в 1,5 раза. Але рік тому вітчизняний абрикос коштував на 25% дорожче.

У порівнянні із минулим роком імпортні абрикоси теж помітно подорожчали. Абрикос виробництва Узбекистан на майданчику ОРСП “Шувар” сьогодні пропонується по 50-55 грн/кг, фрукти від європейських виробників в терміналі “Овочі та фрукти” коштують 45-50 грн/кг.

Як вже повідомлялось, Україна цього року суттєво збільшила імпорт абрикосів. В травні 2019 року до країни було ввезено найбільший в цьому місяці за останні 5 років обсяг кісточкових – 1,45 тис. тонн загальною вартістю $ 1,72 млн.

Перегляди: 0