Головна Новини Ринок України Збільшення пропозиції помідорів в Україні сприяє зниженню їх вартості

Збільшення пропозиції помідорів в Україні сприяє зниженню їх вартості

Ціни на українські помідори почали знижуватись після майже двотижневого періоду зростання.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, знизити ціни вдалось за рахунок збільшення пропозиції помідорів всіх видів по всій території країни.

Для прикладу, на гуртовому ринку ОРСП “Шувар” у Львові від початку тижня було продано 350 тонн помідорів, це в 1,5 більше ніж за той самий період минулого тижня. Фахівці “Інфо-Шувар” наголошують на тому, що обсяги на “Шуварі” почали зростати ще впродовж минулих вихідних і відбулось це переважно за рахунок поставок рожевого та червоного томату з Півдня країни.

Сьогодні червоний томат на “Шуварі” пропонується по 23-28 грн/кг (0,76-0,9 євро/кг) , а рожевий по 25-30 грн/кг (0,83-1,0 євро/кг). В порівнянні із минулим тижнем ціни знизились майже на 20%.

Падіння ціни було зафіксовано і на Півдні країни. Ще тиждень тому фермери Запорізької та Херсонської областей пропонували червоний томат по 25-28 грн/кг (0,83-0,93 євро/кг), а сьогодні торгівля з господарств Півдня відбувається в діапазоні 18-23 грн/кг(0,6-0,76 євро/кг)

Водночас навіть після останнього зниження ціни а помідори все одно залишаються рекордно високими для другої половини червня. В той самий період 2017 та 2018 років вартість помідорів була майже вдвічі нижчою.

Перегляди: 0